אסאדו מעושן – מעולם לא היה קל יותר להכין
עשו לעצמכם טובה, בפעם הבאה שאתם פוגשים את הקצב בקשו נתח מס' 9: קשתית.
אתם וודאי מכירים אותה תחת השם: אסאדו.
אסאדו הוא נתח בקר מאיזור הצלעות. הוא עשיר בטעמים והמועדף על חובבי בשר רבים.
כל מי שיש ברשותו מעשנת חשמלית, יכול להרשות לעצמו להתפנק אפילו יותר ולפנק את בני המשפחה והאורחים, בבשר מעושן משובח (חוויה קולינארית!), וכמעט ללא מאמץ…
אז אם יש לכם מעשנת חשמלית, זה בדיוק הזמן להכין אותה לפעולה ואם עדיין אין ברשותכם כזאת, אחרי שתקראו את המתכון ותבינו איזו חגיגה של טעמים וחוויה כיפית מצפה לכם ולאורחים,
אין לנו ספק שתזמינו לעצמכם אחת שכזו 😊
ניגשים לעניינים .. ומכינים את המצרכים!
המצרכים: 3 – 4 קילו אסאדו (חשוב לבקש מהקצב לחתוך אותו במרכז הקשת כדי שיכנס למעשנה – אפשר גם להוריד מחלקו העליון חלק משכבת השומן אם היא עבה מדי),
הנתח צרי להיראות רענן ומשוייש.
6 כפות חרדל,
100 גרם סוכר (רצוי חום),
20 גרם אבקת שום,
20 גרם פפריקה,
20 גרם רוזמרין,
20 גרם מלח,
15 גרם פלפל שחור גרוס.
מעבר לכך, בשימוש במעשנה שלנו תצטרכו כ-2-3 כפות (20-30 גרם) שבבי עץ טבעי,
אשר בכוחם להעניק טעם וארומה נפלאה לנתח.
הליך ההכנה
מערבבים את כל התבלינים היבשים בקערה.
מנקים את הנתח מהשומנים ומורחים עליו את החרדל.
מורחים גם את התבלינים ומקפידים שהם ייצמדו לנתח.
מכניסים את הנתח למקרר בכלי סגור לפרק זמן של כ-24 שעות בזמן זה הבשר סופג את הטעמים אנחנו מבטיחים לכם שהסבלנות משתלמת!
שלב העישון
האסאדו הוא נתח שרירי, ולכן, בכדי להימנע ממצב בו השריר מתכווץ, יש לקחת בחשבון כי הליך הבישול לו הוא זקוק הוא הליך ארוך ואיטי – כאמור, אם יש לכם מעשנת חשמלית בבית, למרות שמדובר בהליך ארוך, הוא לא ידרוש ממכם יותר מדי.
יש לכוון את המעשנת לתוכנית HOT SMOKE לטמפרטורה של 120 מעלות, להכניס את הנתח החשוף לעישון איטי של כ-3 שעות.
לאחר כ-3 שעות, יש להוציא את הנתח, להניח אותו על גבי נייר אפייה, לשפוך חלק מהנוזלים שניגרו ממנו בחזרה לתוך הנתח שבנייר האפייה לסגור ולעטוף עם נייר אלומיניום לכוון תוכנית MANUAL לטמפרטורה של 120 מעלות , להגדיר את משך ההכנה ל-3 שעות ולהמתין בסבלנות שהבשר יתבשל ויהיה רך, עסיסי ומלא בטעמים!
מומלץ בחום לתת לנתח לעמוד כרבע שעה לפני שאוכלים. בתיאבון 😊