איטליה בבית – מתכון קליל לפיצה ביתית
אם תשאלו ילדים בכל הגילאים, מה המאכל שהם הכי אוהבים? סביר להניח, שהתשובה שתשמעו הכי הרבה פעמים תהיה "פיצה".
וכידוע, האהבה למאכל האיטלקי הפופולארי, לא חולפת עם השנים, כי אנשים רבים בכל הגילאים, מודים כי ארוחה של פיצה איכותית, עם תוספות מגוונות, היא ללא ספק, אחת מהמועדפות עליהן.
אז החדשות הטובות הן שאם יש לכם מכשיר להכנת פיתות ופיצות בבית, תוכלו להכין פיצה כמו בפיצריות, בכל שעות היממה, בצורה פשוטה ומהירה.
כל מה שאתם צריכים מלבד המכשיר, זה מתכונים טובים וכמובן, את התוספות שאתם אוהבים.
מתכון לפיצה איטלקית אמיתית
המצרכים לבצק: חצי קילו קמח,
2 כפיות שמרים יבשים,
3 כפות שמן זית,
כפית מלח,
כפית סוכר,
1 ו-שליש כוסות מים.
לרוטב –
3 עגבניות קלופות וקצוצות,
2 כפות רסק עגבניות,
5 שיני שום כתושות,
נגיעת שמן זית,
חצי כפית סוכר,
כפית מלח,
כפית אורגנו יבש,
צרור בזיליקום.
בנוסף, יש להכין 300 גרם של גבינה קשה מגורדת (מוצרלה, צהובה, גאודה או סוג אחר) ואת התוספות שאתם אוהבים.
ההכנה:
יש לערבב בקערה את הקמח, השמרים והסוכר.
יוצרים גומה ושופכים לתוכה את השמן, כוס מים ומלח ולשים.
לאחר מספר דקות של לישה מוסיפים גם את שליש כוס המים הנוספת וממשיכים ללוש.
יוצקים כדור בצק, שמים בקערה, מכסים ומניחים להתפחה של כחצי שעה.
כאשר הבצק מוכן, אם אתם מעוניינים להכין פיצות אישיות באמצעות מכשיר להכנת פיצות,
על משטח מקומח, יש ליצור עיגולים קטנים – כל עיגול יהיה פיצה אישית.
בשלב הבא, מברישים את שולי הבצק בשמן זית, מערבבים את כל מצרכי הרוטב ומורחים על הבצק, מוסיפים את הגבינה ואת התוספות – זיתים, פטריות, גבינה מלוחה, אננס, אנשובי או כל מה שאתם אוהבים.
וזהו, מכניסים למכשיר הביתי להכנת פיצות, עד להשחמה – בתיאבון!